Onze geschiedenis:

The original Wingmen Antwerp

In 2000 zag onze club het levenslicht als een vriendengroep die er samen graag op uit trokken met de moto. Het enthousiasme en de warme vriendschap die we uitstralen was de aanleiding voor andere mensen om kennis met ons te maken en de groep te vervoegen.

Daar we als groep vaak deelnamen aan ritten vonden we dat een naam wel gepast zou zijn.

De familiale sfeer en veiligheid hoog in het vaandel dragend en de fijne band met het 40ste Smaldeel te Koksijde gaf ons de nodige inspiratie voor onze naamkeuze nl: The Wingmen.

Een ”Wingman” is in het pilotenleven iemand die je blindelings vertrouwt en die voor elkaars veiligheid zorgen en “The Wingmen Antwerp” was geboren.

Voor het logo werd een prachtige Amerikaanse zeearend gekozen: deze symboliseert respect en waakzaamheid.

Rijden voor het goede doel (met of zonder begeleiding verzorgt door onze ervaren en opgeleide (theorie en praktijk) wegkapiteins) (wij beschikken tevens over een service-car en medisch team), gezellig samen erop uittrekken, jaarlijkse moto beheersingcursus volgen zijn onze activiteiten.

Bij onze activiteiten hebben we ook gedacht aan de mensen die om welke reden ook niet (meer) met een moto rijden. Er kan ook deel genomen worden met auto’s zodat er niemand hoeft achter te blijven. Ook onze service-car neemt deze mensen mee aan boord.

Op regelmatige basis begeleiden we truckrun’s, moto- en autoritten en fietstochten voor goede doelen.

Aangezien dit alles een serieuze verantwoordelijkheid is besloten we in 2018 om een VZW op te richten.

In de wetenschap dat er in 2015 mensen waren die , zonder ons weten, een gelijknamige vzw oprichtten, besloten wij als rechtmatige stichters de naam om te dopen tot “The Original The Wingmen Antwerp vzw” om onze statuten te kunnen officialiseren.
Onder de leden worden we “The Original Wingmen” genoemd.

 

 "IN OUR HEARTS ALWAYS SIDE BY SIDE"